Vabilo k sodelovanju

Vsakdanjik je jedro etnoloških raziskav in se dotika vsakega posameznika. Zato k sodelovanju vabimo vse, ki premišljate o svojem vsakdanjiku in vsakdanjiku drugih ter o tem, kaj ga oblikuje oziroma zaznamuje. Veseli bomo tako krajših zapisov o dnevnem doživljanju, vtisih  in premislekih kakor tudi tehtnejših razprav, ki se vam porajajo v teh negotovih časih – in, upamo, tudi pozneje. 

Po drugi strani pa smo etnologi in antropologi tudi kritični misleci, ki se odzivamo na aktualna družbena dogajanja in razmere. Dobrodošli so tudi takšni prispevki; objavljeni bodo v zavihku Premisleki o družbi.

Zavihek Utrinki je namenjen krajšim opazkam, povezavam na objave na drugih spletiščih in fotografijam ali drugemu slikovnemu gradivu.

Prosimo, da na začetku zapisa opredelite osrednjo idejo, vprašanje ali dogodek, ki naj napove vsebino objave. Pošljite nam tudi nekaj ključnih besed. 

Slike naj bodo v formatu jpg. Prosimo, upoštevajte avtorske pravice za slike.

Prispevke, odzive in vprašanja sprejemamo na naslov vsakdanjik@zrc-sazu.si. Spletni dnevnik urejata Saša Poljak Istenič in Saša Babič.

Zapise bomo objavili pod imenom ali psevdonimom avtorja. Za vsebino prispevkov so odgovorni avtorji. Članki ne izražajo mnenja uredništva. Pridružujemo si pravico do zavrnitve, krajšanja in lekture prispevkov.